Adatkezelési tájékoztató

 

1        Az adatkezelési tájékoztató célja. 3

2        Az Adatkezelő adatai 4

2.1     Az Adatkezelő cégadatai 4

2.2     Az Adatkezelő elérhetőségei 4

2.3     Adatkezelő Adatvédelmi tisztviselője. 4

3        Adatkezelő Adatkezelései és a kezelt személyes adatok. 5

3.1     Regisztrációs során megadandó személyes adatok. 5

3.2     Online rendeléshez kapcsolódó adatok. 5

3.3     Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok. 5

3.4     Hírlevélhez kapcsolódó adatok. 5

3.5     Szolgáltatás 1-hez kapcsolódó adatok. 5

3.6     Technikai adatok. 6

3.7     Böngésző Süti - Cookie. 6

3.3.1 A sütik feladata. 6

3.3.2 Munkamenet sütik - session cookie. 7

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett analitikai sütik - analitics cookie. 7

3.3.3 Sütik letiltásának-, sütikkel kapcsolatos szabályok beállításának lehetősége. 8

3.8     A kezelt adatok felhasználása és megőrzési ideje. 8

4        Az adatkezelés célja, módja és jogalapja. 9

4.1     Általános adatkezelési irányelvek. 9

4.2     Az Adatkezelések jogalapját adó jogszabályok. 9

5        Az adatok tárolása és biztonsága. 10

5.1     Az adatok fizikai tárolási helyei 10

5.2     Az adatok informatikai tárolásának módja és logikai biztonsága. 10

6        Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre. 11

7        Érintett jogai 12

7.1     Az Érintett hozzáféréshez való joga (GDPR 15. cikk) 12

7.2     Helyesbítés joga (GDPR 16. cikk) 12

7.3     Törléshez való jog (GDPR 17. cikk) 12

7.4     Az adatkezelés korlátozásához való jog (18. cikk) 13

7.5     Adathordozáshoz való jog (20. cikk) 13

7.6     Tiltakozás joga (21. cikk) 13

7.7     Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást (22.cikk) 14

7.8     Visszavonás joga. 14

7.9     Jogorvoslati lehetőségek. 14

7.10       Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elérhetősége. 14

8        Egyéb rendelkezések. 14

 

 


 

1         Az adatkezelési tájékoztató célja

 

Jelen dokumentum célja, hogy az Ornova Kft. mint adatkezelő (a továbbiakban egységesen Adatkezelő) leírja az Adatkezelő szervezetében alkalmazott és működő, személyes adatnak minősülő adatokra vonatkozó adatvédelmi szabályokat, eljárásokat és védelmi intézkedéseket.

Az Adatkezelő egyúttal e dokumentumban tájékoztatja ügyfeleit, partnereit, illetőleg minden olyan természetes- és jogi személyt, akik az Adatkezelővel bármilyen - jogi szempontból értelmezhető - kapcsolatban állnak és a személyes kezelése során érintettségük keletkezik, az általa kezelt személyes adatok kezelésének szabályairól, az alkalmazott védelmi intézkedésekről eljárásokról és az adatkezelés módjáról.

Az Adatkezelő jelen Adatkezelési tájékoztatóban leírt szabályokat, rendelkezéseket és kötelezettségeket saját magára jogilag kötelező érvényűnek tekinti és működése során alkalmazza, valamint kijelenti, hogy jelen dokumentumban leírt és alkalmazott adatvédelmi szabályok és eljárások megfelelnek a hatályos adatvédelmi nemzeti és Európai Uniós jogszabályoknak. Adatkezelő kijelenti továbbá, hogy fontosnak tekinti az információs önrendelkezés jogát, különös tekintettel a személyes adatokra és saját hatókörében minden elérhető szervezeti, működési, szabályozási és technológia intézkedést megtesz e jogok betartása és betartatása érdekében.

Az Adatkezelési tájékoztató mindenkor hatályos verziója a https://cogniplustrening.hu/adatkezelesi-tajekoztato hozzáférhetőségeken érhető el. Az Adatkezelési tájékoztatót Adatkezelő bármikor megváltoztathatja, a közzététel- és az Érintettek tájékoztatásának kötelezettsége mellett.


 

2         Az Adatkezelő adatai

 

2.1            Az Adatkezelő cégadatai

 

Név: Ornova Kft .

Székhely: 7634. Pécs, Zsongorkő u. 9. B. ép. 1. em. 5.

Cégjegyzékszám: 02-09-076811

Adószám: 23108099-2-02

Központi telefonszám: +36209423928

Központi e-mail: ornovakft@gmail.com

 

2.2            Az Adatkezelő elérhetőségei

Adatvédelmi kérdésekben Adatkezelő az alábbi elérhetőségeken kereshető meg:

info@cogniplustrening.hu

Az Adatkezelő a hozzá beérkezett adatvédelmi megkereséseket (e-mail) a 3.8. pontban, az erre az adatkezelésre vonatkozó, meghatározott ideig őrzi meg. Ennek leteltével ezek visszavonhatatlan módon törlésre kerülnek.

 

2.3            Adatkezelő Adatvédelmi tisztviselője

Név: Somogyi Nóra Virág

Telefonszám: +36306040634

Email cím: snv.nora@gmail.com

 


 

3         Adatkezelő Adatkezelései és a kezelt személyes adatok

3.1            A kapcsolatfelvétel során kezelt adatok

Név, e-mail cím

3.2            Technikai adatok

Az Adatkezelők a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

         az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);

         hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

         változatlansága igazolható (adatintegritás);

         a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Adatkezelők az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Az Adatkezelők olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Adatkezelők az adatkezelés során megőrzi

         a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

         •a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

         a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

3.3            Böngésző sütik (Cookie-k)

3.3.1 A sütik feladata

A HTTP-süti (süti, cookie) kisméretű adatcsomag, amelyet az internetes böngészés során a látogatott weboldalt tartalmazó szerver hozza létre a kliens webböngészője segítségével, az első látogatás alkalmával, ha ez a böngészőben engedélyezve van. A sütik a felhasználó számítógépén, előre meghatározott, böngésző típusonként eltérő helyen[a1]  tárolódnak. A további látogatások során a tárolt sütit a böngésző visszaküldi a webszervernek, különféle, a kliensről szóló információkkal együtt. A sütik segítségével a szervernek lehetősége van az adott felhasználó azonosítására, róla különféle információk gyűjtésére és ezekből elemzések készítésére. A sütik főbb funkciói:

*      információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

*      megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek

*      megkönnyítik, egyszerűsítik, kényelmesebbé, gördülékenyebbé teszik az adott weboldal használatát;

*      szükségtelenné teszik már megadott adatok újramegadását;

*      általában javítanak a felhasználói élményen.

 

A sütik használatával az Adatkezelő adatkezelést végez, amelynek fő céljai:

 

*      felhasználó azonosítás

*      az egyes munkamenetek azonosítása

*      hozzáférésre használt eszközök azonosítása

*      bizonyos megadott adatok tárolása

*      nyomon követési és helyinformációk tárolása és továbbítása

*      analitikai mérésekhez szükséges adatok tárolása és továbbítása

A testre szabott kiszolgálás érdekében a weboldal a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el, amelyet a későbbi látogatás során visszaolvas. Amikor a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak a saját tartalma tekintetében lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbi látogatásaival.

 

3.3.2 Munkamenet sütik - session cookie

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az cogniplustrening.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett analitikai sütik - analitics cookie

Az Adatkezelő weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Adatkezelő szervere információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

3.3.3 Sütik letiltásának-, sütikkel kapcsolatos szabályok beállításának lehetősége

Az Érintettnek lehetősége van bizonyos típusú sütikre vonatkozó szabályok beállítására, pl. a sütik használatának mellőzésére, a sütik letiltására stb., a használt böngésző megfelelő beállításaival. A sütik szelektív, vagy általános tiltásának beállítási lehetőségeiről szóló információk az adott böngésző „Segítség/Help” menüjében találhatóak meg. Ezek segítségével a sütik:

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben hogyan lehet a sütiket:

*      általánosan letiltani;

*      a sütik elfogadásának módját beállítani (automatikus elfogadás, egyenként kérdezzen rá, stb.);

*      egyenként letiltani;

*      egyenként, vagy csoportosan törölni;

*      egyéb sütikkel kapcsolatos műveleteket elvégezni.

3.4            A kezelt adatok felhasználása és megőrzési ideje

 

Adatkezelés neve

Kezelt adatok köre

Jogalap/Jogszabály

Megőrzési idő

Az adatok megismerésére jogosultak

Hirdetés eljuttatása online felületen, (Facebook, Google, Instagram) szolgáltatás hirdetés online felületeken és ehhez e-mail cím átadása

Név, e-mail cím

Info tv. 5. § 1 a), 2018. május 25. után GDPR 6. cikk 1 bekezdés a) pont (hozzájárulás)

A hozzájárulás visszavonásáig

Az adatkezelők

Kapcsolatfelvétel

Név, e-mail cím,

Info tv. 5. § 1 a), 2018. május 25. után GDPR 6. cikk 1 bekezdés a) pont (hozzájárulás)

A hozzájárulás visszavonásáig

Az adatkezelők

 


 

4         Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

4.1            Általános adatkezelési irányelvek

Adatkezelő a 3. pontban felsorol Adatkezelésekben a személyes adatok kezelését, minden esetben az adatkezelésben megadott céllal és az ott megadott jogalap alapján, a 4.2. pontban felsorolt jogszabályok szerint végzi.

A személyes adatok kezelése minden esetben az Érintett önkéntes hozzájárulásával történik, amely hozzájárulást az Érintett bármikor jogosult visszavonni.

Adatkezelő egyes személyes adatokat, jogszabályi kötelezettség folytán, bizonyos esetekben és bizonyos rendhagyó feltételek esetén, köteles az Adatkezelésekben leírtaktól eltérő módon kezelni, átadni, továbbítani, tárolni. Ilyen esetekben Adatkezelő gondoskodik az Érintettek értesítéséről, amennyiben az adott jogszabály előírásai ezt lehetővé teszik, vagy nem tiltják kifejezetten.

 

4.2            Az Adatkezelések jogalapját adó jogszabályok

Adatkezelő a személyes adatok kezelését az alábbi jogszabályok alapján végzi:

*      GDPR Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

*      2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

*      2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.)

*      2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);

*      2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.)

*      2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.)

5         Az adatok tárolása és biztonsága

5.1            Az adatok fizikai tárolási helyei

Az adatközlő személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az adatközlő személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az adatközlő által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

 

6         Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

Az adatokat elsődlegesen az Adatkezelő, illetve belső munkatársai jogosultak megismerni, a jogosultsági szabályoknak, a jogosultsági rendszernek és az egyéb belső szabályozásoknak megfelelő mértékben. Az Adatkezelő egyes adatokkal kapcsolatos műveleteket, feladatokat, harmadik fél Adatfeldolgozókkal végeztet el. Az Adatkezelő az adatokat a felsoroltakon túl nem teszi közzé és egyéb harmadik személyeknek nem adja át.

 

Adatfeldolgozó neve

Adatfeldolgozó által végzett tevékenység

Adatfeldolgozó által kezelt személyes adatok

Rackforest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Web-szerverek üzemeltetése, weboldal karbantartása

IP cím

Google LLC

E-mail szolgáltatás

E-mail cím, név, telefonszám, cím

 


 

7         Érintett jogai

Az Érintett az Adatkezelő által kezelt személyes adataival kapcsolatosan – többek között – a következőkben leírt jogokkal élhet.

7.1            Az Érintett hozzáféréshez való joga (GDPR 15. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

*      az adatkezelés céljai;

*      az Érintett személyes adatok kategóriái;

*      azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

*      a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;

*      az Érintett joga a helyesbítéshez, törléshez vagy adatkezelés korlátozásához, valamint az adatkezelés elleni tiltakozáshoz;

*      panasz benyújtásának joga a felügyeleti hatósághoz;

*      ha az adatokat nem az Érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

*      az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az Érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát 1 példányban az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, Adatkezelő az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adja át, kivéve ha az Érintett másként kéri, a benyújtástól számított legfeljebb 30 napon belül..

7.2            Helyesbítés joga (GDPR 16. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, valamint jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, figyelemmel véve az adatkezelés céljára.

7.3            Törléshez való jog (GDPR 17. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll::

*      személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

*      az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

*      az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

*      a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

*      a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

*      a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

*      a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

*      a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből, vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

*      a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;

*      Közérdek alapján végzendő archiválási-, tudományos és történelmi kutatási-, vagy statisztikai célból;

*      jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

7.4            Az adatkezelés korlátozásához való jog (18. cikk)

Az Érintett kérésére a Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

*      az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

*      az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

*      az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

*      az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

7.5            Adathordozáshoz való jog (20. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa.

7.6            Tiltakozás joga (21. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7.7            Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást (22.cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

7.8            Visszavonás joga

Az Érintett jogosult arra, hogy személyes adataira vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonja.

7.9            Jogorvoslati lehetőségek

Jogai megsértése esetén az Érintett a 2.2. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, vagy a 2.3  pontban megadott Adatvédelmi Tisztviselőnél kérhet tájékoztatást, jogorvoslatot, vagy tehet panaszt. A Ezek eredménytelensége esetén Érintett jogosult bírósághoz fordulni, illetve megkeresni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot.

7.10       Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elérhetősége

Megnevezés: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Tel: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

8          Egyéb rendelkezések

Hatósági megkeresés, vagy egyéb jogszabályi kötelezettségen alapuló egyéb szervezet megkeresése esetén Adatkezelő adatkiadásra lehet köteles, vagy arra lehet kötelezhető. Ilyen esetekben Adatkezelő törekszik csak annyi és olyan jellegű személyes adat kiadására, amely az adatkiadási kötelezettség szempontjából feltétlenül szükséges.

 


 [a1]legtöbbször ez már egy sqlite adatbázis, vagy valamilyen proprietary file formátum